Over ons

De enige Nederlandse raceclub exclusief voor Porsche-racers

Als enige raceclub in Nederland exclusief voor Porsche-racers neemt de Porsche Club Racing binnen de racewereld een unieke positie in. We zijn er dan ook trots op een racepodium te kunnen bieden voor elke Porsche, ongeacht type of leeftijd, en aan elke Porsche-coureur, ongeacht ervaring of leeftijd.

Enige raceclub in Nederland exclusief voor Porsche-racers

Het circuit van Zandvoort is onze thuisbasis, maar er worden ook wedstrijden verreden op het TT-circuit in Assen, op het wereldberoemde Spa-Francorchamps, het befaamde Terlaemen Circuit in Zolder, de Motorsport Arena in Oschersleben, de Nürburgring en Hockenheimring. Als clubracer dus extra uitdagend om op steeds een ander circuit in actie te komen, de baan te leren kennen en de auto op juist die omstandigheden optimaal af te stellen.

Enige raceclub in Nederland exclusief voor Porsche-racers Dankzij het clubverband zijn er altijd collega-rijders die een handje kunnen helpen, want gezelligheid en collegialiteit naast de baan zijn minstens zo belangrijk als een eerlijke strijd op de baan. Kenmerk van de Porsche Club Racing is respect voor elkaars materiaal, maar evengoed scherp rijden en een fanatieke strijd.

De Porsche Club Racing werd in 1999 opgericht en kent een groeiend ledenbestand. Vanuit de vereniging zijn rijders doorgegroeid naar professionele raceklassen, waaronder de Supercar Challenge, Dutch GT4 en Porsche Supercup.

Meld je aan als lid

Bestuur

Eric Hesp Voorzitter tel. 06-53993035
Wilbert Groenewoud Penningmeester tel. 06-18088637
Johan Heil Bestuurder tel. 06-53337955

Enkele kenmerken

  • Porsche Club Racing is een onafhankelijke autorensportclub.
  • De vereniging is statutair opgericht en ingeschreven bij de KvK.
  • De vereniging beschikt over een huishoudelijk reglement met klasseindeling.
  • De RS-Cup, GT Cup, Boxster Cup en Porsche 944 Cup hebben een eigen sportief en technisch reglement.
  • Leden zijn licentiehouders en aspirantleden zijn niet-licentiehouders.